Gouden Slagers Kombinatie

De GSK verbetert jouw rendement

Enige tijd geleden wisselde de Gouden Slagers Kombinatie van gedachten met vijf gerenommeerde slagers bij Herman ter Weele in Oene. Gewoon omdat het goed is eens naar jezelf te kijken en te luisteren naar de eigen leden.

Aanwezig waren Piet Brolsma uit Stiens, Gert-Jan van der Horst uit Eerbeek, Rein Hofman van Kastelein uit Diepenheim, Marco van Strien uit ’s Gravenmoer en Herman ter Weele uit Oene. De GSK. Een organisatie van slagers voor slagers, maakt afspraken met groothandels en toeleveranciers om meer korting te genereren. Dat kan doordat zij zorgen voor snelle en adequate betalingsregelingen en doordat ze aansturen op concentraties van afnames. De aanwezigen benadrukken wel dat er nog veel kan worden gedaan aan de concentratie. “Meer concentreren moet”, geeft Marco aan. “Je krijgt bij te kleine orders veel te weinig gedaan vanwege de daaraan verbonden hoge kosten."


Bla, bla, bla...

Er wordt vaak veel onzin vertelt over de organisatie. Zo hoor je vaak dat er met kortingen wordt gerommeld. Eerst plussen dan minnen. Herman: “Daar klopt niets van zo blijkt uit de prijsvergelijkingen die we regelmatig van onze organisatie krijgen. Je krijgt dus geen sigaar uit eigen doos.” Verplichtingen zijn ook zo’n misvatting. Bij de GSK zijn geen verplichtingen. Je hoeft niets in te kopen of te bestellen. Je mag zelf onderhandelen, zelf zoeken naar de juiste grossier en zelf in onderling overleg met de leverancier de prijzen bepalen. Marco: “Je moet echter niet alleen kijken naar de prijslijsten van vers vlees. De meeste korting valt namelijk te behalen met de kleine artikelen die je dagelijks nodig hebt en dat wordt door veel slagers vergeten.” Uitgangspunt is altijd het zelf onderhandelen. Gert-Jan: “je moet goed wakker blijven en regelmatig overleg hebben met de eigen grossier. Dan blijf je op de hoogte van de stand van zaken. Dat is de eerste winst.” Deelname aan de GSK levert de extra’s op.


Doetinchem

“Eerlijk gezegd kijk ik niet altijd naar de prijzen,” brengt Marco in. “Als GSK-lid weet ik dat het voordeel toch wel komt. Het belangrijkste voor mij is het gemak. Vooral omdat belangrijke controles door het GSK-kantoor, gerund door ETL Dales Accountants en Adviseurs B.V., wordt verricht.” Het secretariaat in Doetinchem is voor alle aanwezigen de spil in de organisatie. Dat neemt een hoop zorgen weg. Ze bieden een persoonlijke benadering, een correcte boekhouding en verrichten allerlei controles. Die het werk van de individuele leden sterk vereenvoudigen. Verder zorgen ze ervoor dat aan het einde van de week de overzichten keurig samengevat in huis zijn. Ze geven verschillende prijsvergelijkingen of grote prijswijzigingen meteen door en aparte aanbiedingen worden snel naar de leden doorgestuurd. En bij twijfel over een factuur zoeken ze snel en efficiënt uit hoe de vork in de steel zit. Daarnaast zorgen ze voor de betalingen aan de grossiers die altijd kunnen rekenen op een snelle betaling. Rein:” Per kwartaal zorgt de GSK ook voor de overzichten die aangeven hoe hoog je in de kortingsstaffel staat zodat je eventueel bij kunt kopen om hoger te eindigen. Dat levert niet zelden extra procenten bonus op over het hele voorgaande kwartaal.”


Goed voor iedere slager

De GSK is goed voor de slager omdat hij uiteindelijk een betere inkoopprijs krijgt, de financiële inkoop-overzichten en de boekhouding veel beter op de rij heeft en, niet onbelangrijk, omdat het een mooie bonus oplevert. Je pakt nergens meer rendement op je geïnvesteerde kapitaal. Afhankelijk van de inkoop-omzet kan dit behoorlijk oplopen. “De organisatie levert serieus geld op die ten goede komt aan het rendement van de eigen onderneming,” benadrukt Herman. “Je bent een dief van eigen portemonnee als je niet van de GSK profiteert. Dé club van slagers voor slagers.”


Website

Op deze pagina is het niet mogelijk de GSK volledig uit de doeken te doen. Daarvoor is deze website. Kijk eens rond. Je vindt er ledenlijsten, een uitleg van de werkwijze, een overzicht van de deelnemende leveranciers en de nodige contactadressen. Piet: “Praat eens met een lid, dan hoor je de voordelen van de GSK uit eerste hand en probeer het eens een jaartje. Hoe meer leden hoe sterker we staan.”

Slotconclusie van de uiterst geanimeerde middag: “Iedereen is meer dan content. Ze betalen niet te veel en zijn blij met de uiterst discrete en non-commerciële organisatie die ze veel werk uit handen neemt en waar niets aan de strijkstok blijft hangen. Ze adviseren hun collega’s om geheel vrijblijvend contact op te nemen met William Boekhorst van de GSK om de voordelen door te spreken.”