Gouden Slagers Kombinatie

Nuttige links

 

Het komt regelmatig voor dat je als slager snel wat informatie nodig hebt. Daarom hebben we deze pagina's met links aan onze site toegevoegd. Heb je zelf ook een link die je erg handig vindt, geef hem dan door. Dan hebben jouw collega's er ook plezier van. Is er een link bij die niet werkt dan horen we dat natuurlijk ook graag.

Doelgroep

Link naar website

Omschrijving

♦ Algemeen

Website voor versspecialisten

Van personeel tot bedrijfskleding en ondernemersvragen.

♦ Barbecue

Info over barbecue

♦ Bedrijfshulpverlening

Ondernemersinformatie over de bedrijfshulpverlening

♦ Beurzen

Uitgebreid nieuws over de Slavakto.

♦ Brood


Stichting Echte Bakkersgilde. Informatieve pagina over 176 Echte Bakkers met bijna 400 winkels verenigd in een franchis organisatie waarbinnen ze ervaringen, recepturen en vakkennis met elkaar uitwisselen.

Het Nederlands Bakkerij Centrum helpt bakkers om hun vak optimaal te kunnen uitvoeren. Daarom verzorgt het NBC productbeoordelingen brood en banket om u te laten weten wat er eventueel verbeterd kan worden aan uw producten. Daarnaast adviseert het NBC u over allerlei vragen waar u tegenaan loopt tijdens het uitvoeren van uw vak. 

Informatieve website over brood en gezondheid met recepen en en encyclopedie met tal van wetenswaardigheden.

♦ Buitenlandse informatie

Website van de Belgische organisatie van keurslagers

Metzgermeister in Duitsland. Informatie over de Onze Duitse collega's

Het Schweizer Fleish-Fachverband representeert de gezamenlijk vleesbranche in Zwitserland en is het contactpunt over alle vragen rondom vlees.

Een verzameling websites die geproduceerd worden door de Cattlemen's Beef Association. De weg naar meer kennis over vlees in de USA.

Deze site heeft als doelstelling de slagers van België samen te brengen op één platform en hen een plaats aan te bieden waar ze waardevolle informatie kunnen vinden en waar ze met elkaar en met specialisten kunnen communiceren over onderwerpen die interessant zijn voor de sector. Hier vinden slagers het recentste nieuws en ook aanbiedingen van jobs, machines, immo en een ganse bedrijvengids.

 ♦ Consumenten informatie

Voor zowel scharrelvlees als biologisch vlees geldt dat het dierenwelzijn voorop staat en dat de dieren een fijn en prettig leven kunnen leiden. Zo hebben ze voldoende ruimte om binnen en buiten te kunnen leven. Wat zijn dan wel de verschillen? 

De startpagina over vlees van A tot Z.

www.vlees.nl is het interactieve communicatieplatform van de stichting Vlees.nl, De stichting stelt zich ten doel het bevorderen van het imago van Nederlands (rood) vlees en de productie daarvan.
Dit gebeurt met name door het beschikbaar stellen en verstrekken van informatie over varkensvlees, rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees (en de productie daarvan),en is een initiatief van de Nederlandse vleessector. 

Slow Food is een internationale beweging voor ecogastronomie. We vinden dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Daarmee bedoelen we dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk.

Officiele website van de bekende consumentenorganisatie

♦ Decoratiemateriaal

Beekwilder levert producten en diensten aan bedrijven en instellingen ten behoeve van productpresentatie en sfeerondersteuning. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede presentatie of sfeer bijdraagt aan een beter bedrijfsresultaat. 

Van Erkel is een specialist op het bgebeid van presentatie en communicatie. Via de link maak je kennis met het bedrijf en haar webshop.

♦ Delicatessen

Tientallen links naar delicatessen gerelateerde bedrijven

♦ Energie

Deze website biedt actuele en vooral ook objectieve informatie over energiebesparing voor de MKB Maakindustrie.

♦ Financiën

Het accountantskantoor BBB beter bekend als het BBB is ontstaan uit de toenemende behoefte van slagerijen die de juiste hulp en diensten misten voor de administratie van hun bedrijf. Daarnaast zijn ze een landelijk kantoor met ogen en oren voor de gehele branche(problematiek).

Het informatiepunt voor ondernemers van de overheid rond subsidies en andere regelingen.

♦ Groente & Fruit

Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit. Alles over groenten en fruit

♦ Handelsinformatie

Actuele website van de Kamer van Koophandel met adviezen en informatie.

MKB-Nederland is de grootste ondernemersorganisatie van Nederland. Ze vertegenwoordigd 120 brancheorganisaties en is actief op Europees en landelijk niveau.

♦ HACCP

♦ Koken

200.000 recepten, snel doorzoekbaar

Culinaire Startpagina met meer dan 100 links naar culinaire mogelijkheden.

Zoeken naar recepten via het invoeren van ingredienten. Webchef linkt naar meer dan 80.000 recepten.

Recepten Vandaag is een online kookboek van o.a. makkelijke, snelle en gezonde recepten. We streven er naar in de toekomst een breed kookplatform te zijn met informatie over gezonde voeding, kook tips, restaurants en meer. Kortom alles op culinair gebied!

Belgische informatieve website over kip.

♦ Marketing

GfK biedt betrouwbare markt- en consumenteninformatie waardoor klanten betere beslissingen kunnen nemen.


Specialisten in promotionele IT en marketing. Het bedrijf adviseert en ondersteunt versondernemers online en offline. Van complete pakketten tot losse afname van een dienst. Denk hierbij aan complete websites, webshops en bestelverwerking, maar ook aan posters, banners en flyers.

♦ Medewerkers

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Wij zorgen voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Daarnaast bieden wij arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. 

Slagers Partners levert zelfstandig werkende slagers aan bedrijven die tijdelijk een slager nodig hebben. Wij werken landelijk met goed opgeleide, ervaren en gemotiveerde vakmensen. Zij hebben de ambitie om kwaliteit te leveren zonder de kwantiteit uit het oog te verliezen. Zo is Slagers Partners de afgelopen jaren uitgegroeid tot het kwaliteitslabel van vandaag.

Uitzendorganisatie voor slagers en bakkers.

♦ Onderwijs

We maken hierbij duidelijke keuzes en specialiseren ons nog verder in de foodsegmenten waarin we het sterkst zijn: versspeciaalzaken, supermarkten, de voedingsindustrie en out of home.

SVO begon in 1926 als slagersvakschool. De afgelopen jaren werd het werkveld echter steeds verder uitgebreid. Inmiddels leiden ze vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en fastservicebedrijven, waaronder fastfoodketens en cafetaria’s.

SVH-Horecaopleidingen biedt een totaaloverzicht van alle particuliere opleiders en opleidingen in de horeca.

♦ Onderzoek & Kwaliteit

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de 3000 professionals van TNO, dagelijks aan. Dit doen we samen met partners en gericht op vijf transities die we samen met onze stakeholders hebben vastgesteld.

♦ Organisaties

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. Wij werken aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

De Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie is een netwerk voor ondernemers werkzaam in de voedingsindustrie aangevuld met professionals van kennisinstellingen. Met diverse bijeenkomsten per jaar biedt de OSV hen de gelegenheid elkaar op ontspannen wijze te ontmoeten, en creëren we mogelijkheden voor functionele kennisoverdracht en het leggen van (nieuwe) contacten.

♦ Overheid

De website Overheid.nl is de toegang tot alle informatie van de Nederlandse overheid op internet.

De Inspectie SZW werkt aan eerlijk, gezond en veilig werk en bestaanszekerheid voor iedereen. Ze doet dit op basis van risico- en omgevingsanalyses. Toezicht en opsporing worden ingezet waar de meest hardnekkige problemen zitten en het effect het grootst is.

Algemene pagina van de NVWA

♦ Promotie

Henk van Zon feestartikelen, de feestgigant van Nederland. De site voor artikelen die jouw bedrijfsfeest net dat beetje extra geven.

Verhuur van speeltoestellen en attracties om een bedrijfsfeest extra spannend te maken.

De communicatiewinkel voor slagers

 ♦ Slagersorganisatie's

Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie

Algemene site van de organisatie van Keurslagers

Op deze website vindt u meer informatie over de Topslager. Heeft u een vraag? Stuur een mail naar info@topslager.nl en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden. 

De leden kennen  een onafhankelijk samenwerkingsverband waarin het delen van vakkennis, plezier in het vak en passie voor het vak centraal staan. Gildeslagers bereiden hun kwaliteitsproducten op ambachtelijke wijze.


De Confrerie (broederschap), een van oorsprong Franse organisatie, telt wereldwijd ca 4500 leden. Worstmakers pursang. De organisatie organiseert jaarlijks vakwedstrijden in 9 verschillende catagorieën

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd. Iedere slager en worstmaker uit Nederland kan door mee te doen nationale waardering oogsten voor hun vakkundigheid. De wedstrijd bestaat uit diverse rubrieken met naast de 'reguliere' rookworst onder andere innovatieve rookworstproducten.

De Groene Weg, het adres voor eerlijk en heerlijk biologisch vlees. 

♦ Vakbladen

Vakblad voor de vers branche

Vakblad voor slagers van de KNS

Landelijk vakblad voor de slager

Vakblad voor de vleesprofessional

♦ Verbouwen

BK Trailers is sinds 1975 gespecialiseerd in aanhangwagens, paardentrailers en verkoopwagens. Betaalbare kwaliteit gecombineerd met een goede service is ons streven. 

♦ Vergelijken

Vergelijk de prijzen voor je iets koopt.

♦ Vis

Good Fish Foundation heeft de lijst met vissoorten samengesteld en de achterliggende beoordelingen van de op deze site opgenomen vissoorten uitgevoerd. De beoordelingen worden elk jaar herzien. Good Fish Foundation heeft de auteursrechten en databankrechten ten aanzien van de VISwijzer (en gerelateerde wijzers zoals de TONIJNwijzer), de Goede Visgids, de Goede VIS Inkoopgids en de website www.goedevis.nl.

Het Nederlands Visbureau zet zich in voor het verbeteren van de kennis over, en de waardering voor vis en visproducten en het bevorderen van de ...

♦ Voeding

Voedingscentrum het informatieplatform over Eerlijk Eten

Food-Info.net is a project, initiated and run by the Wageningen University and supported by the Food-Info Foundation (Stichting Food-Info). The site is non-commercial and all responsibility on content and lay-out is with the university partners.

Alles over vitamines. Het Vitamine Informatie Bureau maakt je wegwijs. We houden je op de hoogte van de actualiteiten, vertellen over nieuw wetenschappelijk onderzoek en geven adviezen over voeding, leefstijl en supplementen.

♦ Vis

Het Nederlands Visbureau zet zich in voor het verbeteren van de kennis over, en de waardering voor vis en visproducten en het bevorderen van de verkoop van vis.

Good Fish Foundation heeft de lijst met vissoorten samengesteld en de achterliggende beoordelingen van de op deze site opgenomen vissoorten uitgevoerd. De beoordelingen worden elk jaar herzien. Good Fish Foundation heeft de auteursrechten en databankrechten ten aanzien van de VISwijzer (en gerelateerde wijzers zoals de TONIJNwijzer), de Goede Visgids, de Goede VIS Inkoopgids en de website www.goedevis.nl.

♦ Voeding

eilig etenHet Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en wil jou helpen om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen.

Food-Info.net is a project, initiated and run by the Wageningen University and supported by the Food-Info Foundation (Stichting Food-Info). The site is non-commercial and all responsibility on content and lay-out is with the university partners.

Alles over vitamines. Het Vitamine Informatie Bureau maakt je wegwijs. We houden je op de hoogte van de actualiteiten, vertellen over nieuw wetenschappelijk onderzoek en geven adviezen over voeding, leefstijl en supplementen.

Duidelijke tabellen over calorieën.

♦ Wijn

Informatie over wijn, wijnhandel, nieuws en meer links

♦ Wild

De wildbranche is een unieke ambachtelijke branche, waarin wordt gewerkt met natuurlijk scharrelvlees. Wild is niet alleen gezond omdat het caloriearm is. Het is ook een product dat rijk is aan ijzer en eiwitten. Omdat wild van zichzelf al veel smaak heeft is er ook maar weinig nodig om iets lekkers op tafel te zetten. Een mooi product waarover u op deze website vanalles kunt lezen, van wildrecepten enbereidingstips tot de wildkalender.

♦ Zuivel

Alles over zuivel. Zuivelproducten, koe en boerderij, onderwijs, gezondheid kids en koken.

Honderden links met betrekking tot zuivel.