Nieuwe leden 2021

Slagerij / slachterij Vogels

Op 4 oktober 1991 begonnen Gerard en Ria Vogels hun slagerij in Elsendorp. Slagerij Vogels heeft het slachten/uitbenen en verdere productie volledig in eigen beheer.
Wekelijks slachten ze runderen, kalveren, varkens en lammeren. Voor eigen verkoop, webshop en catering, huisslachtingen voor boeren, boerderijwinkels met vlees verkoop, buurtsupers en diverse horeca klanten. Alles volgens vaste receptuur en waar mogelijk met een Clear label. Zonder toevoegingen van diverse E nummers.

Het bedrijf is op alle fronten gecertificeerd. In 2017 ontvingen ze een SKAL certificering voor het Biologisach slachten en verwerken.

Keurslagerij de Rapenburg


Op 1 mei 2021 hebben Yvonne Pasman en Ard Papen het stokje overgenomen van Martin en Janny Schuurman. Keurslagers in Lichtenvoorde. De zaak wordt doorgestart onder de naam Keurslager Rapenburg. Ambachtelijke kwaliteit in producten en vakmanschap daar draait het om bij de nieuwe ondernemers. 

Daarom kiezen ze ervoor alleen vlees te verkopen dat voldoet aan hoge eisen van kwaliteit en verantwoorde oorsprong. Het rundvlees komt van onze vaste mester uit de Achterhoek en ook het varkensvlees komt uit het vertrouwde gebied rondom Lichtenvoorde. Daarnaast onderscheiden ze zich met de lekkerste ambachtelijke vleeswaren en worstsoorten uit eigen worstmakerij.Keurslagerij Veltmaat


Volgens eigen zeggen is het in de keurslagerij van Veltmaat aan de Varsenerstraat in Ommen altijd feest.

Iedere dag staan ze klaar met allerlei lekkernijen uit eigen keuken. Dat blijkt wel uit het feit dat ze in de Wedstrijd Slager met Ster een ster toegewezen kregen en die krijg je niet zomaar. Ze bieden het beste vlees uit de eigen omgeving, Boet'n Kiep (buiten kip), gevoerd met 100% plantaardige voeding, grillspecialiteiten, echte producten uit de eigen worstmakerij en dagverse maaltijden onder de noemer Keurslager Culinair.De Goede Slager 


Na 49 jaar in het slagersvak stopt collega Rodenburg in Gorssel met zijn bedrijf. Hij heeft de mooie winkel overgedaan aan Niek de Goede, een vakman pur sang die al sinds zijn 14e met het vak bezig is. De naam Rodenburg verdwijnt niet meteen van de gevel maar wordt na gewenning van de klanten te zijner tijd vervangen door "De Goede Slagerij". Aan de aanpak van het bedrijf verandert niets. Niek blijft de koeien zelf kopen en blijft met natuurproducten werken zoals de klanten van Rodenburg gewend waren.

Uw slager Molenaar


Al ruim 126 jaar en 4 generaties lang staat slagerij Molenaar uit Lexmond voor kwaliteit en ambachtelijk vakmansschap. Momenteel hebben Anton en Marnie Molenaar de leiding. Onderdeel van de traditie van hun bedrijf is dat ze nooit stil staan en hun assortiment voortdurend aanpassen aan de wensen van de consument.. Ze werken uiteraard met vlees en vleeswaren, maar ook met Meat en Meals, barbecue en partyservice. Kijk maar eens op hun interessante site, www.slagerijmolenaar.nl  naar de verschillende interessante mogelijkheden.

Slagerij Tom Van Alphen


Deze slager uit het Brabantse Leende is in de buurt zeker geen onbekende. Hij staat bekend als "De Zaak vol Smaak".
Alles wat zij maken is bedoeld om de klant lekker, gevarieerd en gezond te laten eten. Ze bieden heerlijke maaltijden, vleeswaren en vlees. Daarnaast scoren ze ook hoog op PR-gebied. In 2020 werden ze namelijk uitgeroepen tot gezelligste slagerij van Noord-Brabant en begin 2021 pakten ze ook nog eens twee gouden onderscheidingen, voor barbecueworst en pastrami, tijdens de vakwedstrijden van de Confrérie. Voor wat betreft de barbueworst is Van Alphen zelfs Nationaal kampioen.

Slagerij Scheepers-Jansen


Een vol-ambachtelijke slagerij in Nieuwstadt,  Limburg die wordt geleid door Mat Scheepers. Ze staan bekend om de vele producten die ze in eigen beheer vervaardigen. 


Nieuwe leden 2020

Superslagerij Brouwers in Beek en Donk


De slagerij wordt gerund door Wil en Mariëtte Schepers. Ze staan bekend om tal van eigen specialiteiten en het lekkerste vlees. Daarnaast kun je bij hen terecht voor een heerlijke barbecue, een buffet of hapjes. In de eigen worstmakerij worden een hele reeks  vleeswaren en worstsoorten zelf gemaakt, zoals de Brabantse Zult. Met dit heerlijke streekproduct hebben ze al 6 keer goud behaald en zijn ze 3 keer kampioen van Zuid-Nederland geworden.

Slagerij Brouwers is een erkend leerbedrijf. Op deze manier proberen ze hun vakmanschap en liefde voor het vak door te geven.


Keurslager Drenth in Dwingelo


Sinds 1923 staat de slagerij in Dwingelo. Opgericht door Cornelis en Aaltje van der Laan. De laatse grote verbouwing vond plaats in 2009.

Sinds 1 januari 2019 zijn Henk-Jan Drenth en Miranda Hoorn de nieuwe trotse eigenaren van de warme en gezellige Keurslagerij, waar je voor van alles terecht kunt. Je kunt er terecht voor vlees van het ras Blonde d’Aquitaine, varkensvlees van de Wroetvarkens, kipvlees van de boerderijkipen en voor een keur aan worstproducten uit eigen worstmakerij.  Daarnaast worden veel van de maaltijden zelf gemaakt. De producten worden in de weide omgeving verkocht. Uiteraard via de winkel, maar ook via de eigen website. 

Uw Slager Stefan Beld in Goor


Stefan Beld  is gevestigd aan het Weversplein 5a in Goor. De slagerij staat bekend om de verkoop van Twents rundvlees van de VIT. Deze runderen grazen in de weide's rondom Saasveld (Twente). Daarnaast verkopen ze 'wroetvarken'. Een uniek ras beter dooradert, fijner van structuur en heerlijk mals. Voor wat kip betreft houden ze het bij 'Boerderijkip'. Daar houdt het niet mee op. Ze werken met Meat & Meal en houden zich volop bezig met de catering. Interessant is ook de web-pagina onder de titel Chefs BBQ Selection met maar liefst 20 'grilschaaljes'. Een service die er mag zijn.


Verkoeijen: partyservice & slagerij


De naam Verkoeijen is in de omgeving van Leunen en Venray al ruim 100 jaar een begrip in vlees. Ze verkopen niet alleen vlees via de eigen slagerij, maar houden zich ook bezig met het verzorgen van de complete catering. Van buffet tot barbecue, van eenvoudige hapjes tot geheel verzorgde diners en lunches. Daarnaast leveren ze kant-en-klaar maaltijden in de weide omgeving van Leunen. Op de website vind je de volledige informatie.

Keurslagerij Zijlstra in Sneek & Heerenveen


Bij Zijlstra beschikken ze over een team enthousiaste medewerkers. Als ambachtelijk slager maken ze bijna alle producten zelf en streven daarbij naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. Een greep uit het assortiment; barbecue, ambachtelijke Friese droge worst, snacks, grill producten, ambachtelijke vleeswaren, salade's, maaltijden, buffetten, stamppotten, puur rundvlees en varkensvlees met een gouden randje. Ze werken vanuit twee bedrijven. Aan de Pleinweg in Heerenveen en de Scharnestaat in Sneek.

Gildeslager Bles in Wehl & Doetinchem


Gildeslager Bles heeft winkels in Wehl aan de Grotestraat en in Doetinchem aan De Bongerd en de Dr. Bardetplaats. Hun worstmakerij en keuken, waar ze al sinds jaar en dag op ambachtelijke wijze vleesspecialiteiten, soepen, maaltijden, buffetten, hapjes, schotels en salades zijn voor menigeen in de regio het vertrouwde adres voor een lekker stukje vlees. Ze streven dan ook naar de beste kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Iedere dag opnieuw. Inkopen bij de boer doen ze zelf. Zo weten ze precies waar hun producten vandaan komen.

Nieuwe leden 2019

Gildeslager Rutten in Panningen

Rutten bestaat al ruim 90 jaar. Het levenswerk, waar overgrootopa in 1928 mee begon, leeft nog steeds voort, momenteel door de 4e generatie; zijn achterkleinkind Funs Rutten. De slagerij in Panningen werd de afgelopen drie jaar fasegewijs verbouwd en uitgebreid. Het resultaat is een hypermodern bedrijf dat op en top toekomstproof is. Vooral trots zijn ze op de 2 sterren waarme ze zijn onderscheiden bij de Slager met Ster competitie. Daarnaast hebben ze de eerste plek behaald bij de Easy to be Green Award 2013: de prijs voor de ondernemer die op creatieve en innovatieve wijze energie bespaart en tegelijkertijd duurzaam onderneemt.

Keurslager Kamps in Winsum

Kamps geeft aan dat klanten zowel in de winkel als op de website iets meer van hen verwachten. Op de site geven we je een ‘kijkje in hun keuken’ en maak je kennis met hun passie voor het slagersvak. Je zal zien dat ze altijd iets meer te bieden hebben. Met rund en varkensvlees uit eigen regio maken zij met passie de heerlijkste producten, Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden! Zij laten het vlees slachten bij een kleinschalig slachthuis uit de stad Groningen. Zij streven ernaar om zo weinig mogelijk e-nummers, zouten en suikers te gebruiken.

Ambachtelijke slagerij Bouma in Ureterp


Ambachtelijke slagerij Bouma in het Friese Ureterp is gebaseerd op het uitgangspunt de klant lekker, gevarieerd en gezond te laten eten. Vrijwel het hele assortiment wordt huisgemaakt. Vers vlees, fijne vleeswaren, ambachtelijke worstsoorten en specialiteiten. Daarnaast kunt u bij Bouma terecht voor fondue, gourmet en steengrillen, barbecue, vers bereide maaltijden, catering, cadeau- en relatiepakketten. Ook kunt u bij hen online bestellen

Slagerij Bloem in Hattem

Bloem is gevestigd in het centrum van Hattem. Eén van de mooiste vestingsstadjes van Nederland. Hun roots liggen in het Groningse land en de daarbij behorende 'nuchterheid' vormt nog steeds de basis. Een “ouderwetse” slagerij/worstmakerij dus in de goede zin van het woord. Ze werken met dubbeldoelkoeien van Vechtdal-runderen en varkensvlees van de gecontroleerde varkenshouderij; het wroetvarken. Puur natuur. De vleeswaren komen hoofdzakelijk uit de eigen worstmakerij. Met goud bekroonde rookworst en Balkenbrij zijn slechts enkele van de gevoerde specialiteiten. Bloem levert ook aan de horeca en instellingen


Slagerij van den Brink in Elspeet

Sinds 1930 is de slagerij gevestigd in Elspeet. In 2019 is de winkel van Gildeslager de Weerd overgegaan naar Slagerij van den Brink. Ze staan bekend om ons topkwaliteit rundvlees (Belgisch Blauw). De runderen komen van een vaste boer uit de omgeving van Elspeet. De dieren worden daar heel goed verzorgd, wat de kwaliteit ten goede komt. Het varkensvlees komt tevens van een lokale boer uit de regio. De varkens worden elders geslacht, maar in de eigen slagerij verwerkt tot hun bekende specialiteiten. Bij Van de Brink staat het ambacht voorop!

Keurslagerij Traiteur  Angelique Leenders in Venray


Slagerij Traiteur Angelique Leenders is een sfeervolle keurslagerij aan het Schouwburgplein in Venray, waar uit een ruim assortiment vers vlees, vleeswaren, salades, snacks en kant en klare maaltijden gekozen kan worden. Ze streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. En dat zie je alom. Ga gerust eens kijken in hun vernieuwde slagerij?

Slagerij Veugen in Beek


bevindt zich inmiddels meer dan 50 jaar In Beek (L). In hun vernieuwde winkel kun je een blik werpen op de open worstmakerij waar ambachtelijke worst en vleeswaren worden gemaakt. Ook krijg je in de open keuken een mooi beeld van de lekkere maaltijden die daar worden bereid. In de toonbank ligt alleen vlees waar ze volledig achter staan zoals bijv. Livar varkensvlees, maar ook o.a. Iberico- racks, Wagyu picanha, Australische rib-eye en vers lamsvlees.

Slagerij Jan Pinckaers in Sint Geertruidenberg

Bij Jan Pinckaers heten ze je graag welkom in hun sfeervolle winkel die sinds 1984 is gevestigd in Sint Geertruid. De dorpswinkel van weleer is uitgegroeid tot een begrip in de regio die niet voor niets ‘de smulwinkel van het Heuvelland’ wordt genoemd. In alles wat zij maken proef je het vakmanschap en hun passie voor eerlijk vlees. Zo worden in de worstmakerij de heerlijkste vleeswaren, terrines en patés bereid. Hun cateringservice verzorgt culinaire hoogstandjes voor elke feestelijke gelegenheid en ook een barbecueparty is bij hen in goede handen. Het vlees dat ze verwerken is afkomstig van boeren uit de regio die hun dieren goed verzorgen.

Slagerij Ottenheim in Roermond

In het centrum van Roermond vind je slagerij Ottenheim die daar al ruim 30 jaar de klanten bedient. Ze zijn een ambachtelijk bedrijf dat zich eveneens specialiseert in bbq, buffetten, gourmet en wild. Ze runnen daarnaast een uitgebreide webshop waar de klant volop aan de trekken komt.

Slagerij Pennings in Veghel


Met een team van bijna 40 enthousiaste medewerkers produceert Pennings dagelijks vele mooie vleesproducten en vleeswaren. Deze worden met alle zorg en passie bereid om te zorgen dat ze trots kunnen zijn en dat de klanten kunnen genieten. Ze werken met luxe Belgisch Blauw rundvlees en het dikbil kalfsvlees komt van hun vaste mester uit Eerde. Daarnaast verkopen ze Heijdehoeve varkensvlees en Gildehoen kip met een beter leven ster. Graag bieden ze de klanten een unieke en verantwoorde smaak ervaring!

Keurslager Hoff in Wierden

Per 1 oktober 2018 heeft Berend Hoff Topslagerij Bergman overgenomen.  Ruim elf jaar hebben Gerrit en Lucie Bergman hun slagerij aan de Binnenhof in Wierden gestalte gegeven. Nu gaan ze met pensioen. Berend Hoff en zijn team gaan hier nu als keurslager aan de slag met de fijnste vleeswaren, hapjes, catering, salades, live bbq cooking en de heerlijkste maaltijden.Lantinga Slagerij & Vershuis

Slagerij & hofleverancier Evers in Arnhem

Onder de rook van de Eusebiuskerk in hartje Arnhem bevindt zich slagerij en hofleverancier Evers. Een in Arnhem en wijde omgeving al 160  jaar bekende en gerespecteerde slagerij. Gerund door Peter en Janet Hupkes. Het statige gerestaureerde pand herbergde illustere slagers die hun sporen hebben verdiend. Hier werd, door een uiterst verfijnde snij- en verdeeltechniek van de varkensschouder in 1964 het schouderhaasje ontdekt. Goed voor de gouden slagersring. Nog steeds staat het vakmanschap van ambachtelijke slagerij Evers garant voor vlees van topkwaliteit. Als vanouds zijn alle producten huisgemaakt en gerookt.

Keurslager Teerling in Roden

Keurslagerij Teerling aan de Heerestraat 59 in Roden is sinds 1 februari lid geworden van de GSK. Thonny en zoon Rudy Teerling namen de slagerij over van Klaas Beets. De familie Teerling gaat van start met een keur aan zelf gemaakte vleeswaren en voert als altijd de kwaliteit van het vlees als voornaamste basis van hun bedrijfsvoering.

Keurslager Ron de Kwant in Hank


Keurslagerij Ron de Kwant is gevestigd in Hank. Kwaliteit staat er hoog in het vaandel. Ze bieden een ruim aanbod in vlees en vleeswaren en werken uitsluitend met verse ingrediënten om puike ambachtelijke producten te vervaardigen. Ze zijn ook sterk in het ontwikkelen van heel eigen specialiteiten. Dat bleek wel toen ze met de 'Vink Vitaal' in 2016 de Gouden slagersring wonnen. 

Slagerij Heijkers in Ell

Slagerij Ruud en Marleen Heijkers is een ambachtelijk bedrijf met een professioneel team medewerkers. Ze letten streng op kwaliteit en smaak en zijn regelmatig op zoek naar nieuwe producten die ze hun klanten voor kunnen zetten. Ze werken met Belgisch blauwe dikbilrunderen van Weivlees en staan dagelijks paraat voor feesten en partijen. Van verjaardag tot communie, bruiloft en barbecue.

Nieuwe leden 2018

Lantinga keurslagerij & Vershuis

is een bekende onderneming in de omgeving van Wanneperveen en Meppel. Naast de beide bedrijven staan ze ook met een authentieke marktwagen op verschillende markten in de regio. Het Thema ‘Proef de oorsprong’ vormt de vertrouwde basis van Lantinga Slagerij & Vershuis. In het 70-jarige bedrijf staat vlees centraal, maar je kunt er eveneens terecht voor groenten, kaas, brood, wijn, delicatessen en patisserie. Ook de catering is een belangrijk onderdeel. Momenteel staat de derde generatie Bert-Jan Lantinga aan het hoofd en presenteert vol passie het beste uit de regio.

Keurslager Hulshof in Tubbergen

Keurslager Hulshof aan de Grotestraat 21 in Tubbergen is al jaren lid van de GSK. Per 1 februari is de zaak echter overgenomen door Marieke Hesselink-Plegt. Ze werkte 10 jaar in loondienst bij de voormalige eigenaar Bas Gillis toen ze werd gevraagd de zaak over te nemen. Marieke heeft er heel veel zin in. In de afgelopen jaren werd ze steeds vrijgelaten als ze iets nieuws wilde opzetten. Dus ze heeft zich volop kunnen ontwikkelen. De naam Keurslager Hulshof blijft gehandhaafd want die heeft sinds 1936 tot een grote naamsbekendheid geleid.

Keurslager Piet Mutsaers in Rijen

Keurslagerij Piet Mutsaers vindt u in het winkelcentrum D'Laverije in Rijen (Brabant) Bij deze moderne keurslagerij staat de kwaliteit hoog in het vaandel. Al het vlees komt uit de nabije omgeving en van kleinschalige bedrijven. In deze keurslagerij wordt alleen ingekocht op kwaliteit en proberen ze de prijs/kwaliteitsverhouding goed in balans te houden. Mutsaers houdt zich niet alleen bezig met het standaardassortiment maar verkoopt ook wild, heeft een eigen webshop en biedt op het gebied van de catering verschillende smakelijke producten aan.

Slagerij Derk Jan Addink

bestaat ruim 10 jaar en staat met zijn moderne kraan op verschillende markten in Gelderland. Daar kan hij zijn producten uitstekend aan de man brengen. Addink verkoopt onder andere gerijpte cote de boeuf, Mangaliza varken en hertenvlees om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Keuze genoeg dus. Hij staat op markten in Doetinchem, Baak, Eefde en twee dagen in Zutphen. 

Slagerij Gosselink in Lichtenvoorde

De gebroeders Gosselink zijn sinds 2009 gevestigd aan de Nieuwmarkt 65 in Lichtenvoorde. Hun assortiment bestaat uit vlees, vleeswaren en vleesspecialiteiten voornamelijk uit de Achterhoek. Zo komt hun vlees bijvoorbeeld van een boerderij in het nabij gelegen Zieuwent. Goed en vertrouwd. Verder produceren ze volop eigen vleeswaren, maaltijden en salades. Ook staan ze hun mannetje op het gebied van de barbecue.